Een gewichtsconsulent adviseert gezonde mensen over voeding. Vaak hebben deze mensen een over- of ondergewicht. Een gewichtsconsulent leert een normaal en verantwoord eetpatroon aan. Het is belangrijk dat je luistert naar je lichaam om te bepalen wat het nodig heeft. Dit kan elke dag anders zijn. Je dient goed te weten wat je het beste kan eten.

In een onderzoek van Yale uit 2014 is onderzocht welk dieet het beste is voor je gezondheid. Ze hebben onder andere gekeken naar een ‘low carb’-dieet, paleo-dieet, veganistisch dieet en mediterraans dieet. Tevens hebben ze gekeken naar diëten die bepaalde voedingsgroepen weglaten; denk hierbij aan glutenvrij, lactosevrij en ‘raw diet’. De conclusie was dat dat niet één dieet het beste was voor je gezondheid. Het belangrijkste was dat je voeding zo min mogelijk bewerkt was en het liefst direct uit de natuur kwam. Dus voeding dient puur en onbewerkt te zijn en een groot deel van je voeding dient bij voorkeur plantaardig te zijn. Daarom werk ik volgens de methode van Puur Gezond . Met deze methode kun je lekker eten, zijn er geen verboden voedingsmiddelen en eet je wat je lichaam nodig heeft.

Dus wil jij je fitter voelen, afvallen, energieker worden? Neem dan eens contact (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-51912732) met mij op zodat we samen kunnen kijken naar je voedingspatroon. Dan gaan we op zoek naar een patroon dat jij de rest van je leven kunt volhouden en waarbij je in principe alles kunt eten wat je wilt.

Aangezien ik aangesloten ben bij de beroepsvereniging voor gewichtsconsulenten kun je (deels) de consulten vergoed krijgen. Informeer hiervoor bij je zorgverzekeraar om te achterhalen of dit ook voor jou geldt.

Overige


RSQ-therapie