Services

Maak telefonisch een afspraak op nummer 0622244088
 • Vroeger ook wel heilgymnastiek genoemd, fysiotherapie verhelpt en voorkomt beweegklachten. Veel gebruikte middelen tijdens het behandelproces zijn: oefentherapie, massage, mobilisatietechnieken, dry needling, RSQ-therapie, voorlichting.

 • De RSQ is een elektronisch stimulatieapparaat dat met verschillende elektrische stroomvormen het menselijke neuromusculaire systeem prikkelt. In combinatie met bewegingstherapie kunnen spieren daarmee weer op de juiste wijze aan- en ontspannen. De RSQ wordt vooral veel in de (top)sport gebruikt, maar ook niet-sporters hebben baat bij dit innovatieve apparaat. Er zijn in Nederland maar enkele praktijken die de RSQ kunnen toepassen, waaronder JUMPh.

 • Effect? Herstel van blessures/leren omgaan met fysieke beperkingen. Wat is revalidatie? Revalidatie – letterlijk: ‘herstel’ – richt zich op het behandelen en begeleiden van patiënten om hen weer op het oude niveau te laten functioneren. Is dat niet mogelijk, dan is het revalidatietraject gericht op omgang met de klachten en beperkingen. Revalidatie kan een ingewikkeld […]

 • Dry needling, een specialisatie van de fysiotherapeut, gebruikt een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald zonder toevoeging van medicatie. Dry needling is gebaseerd op Westerse anatomische en neurofysiologische principes (en dus niet op de Oosterse geneeskunde, zoals bij de acupunctuur). Dry needling werkt op specifieke punten, zogenaamde ‘triggerpoints’. Dat zijn spierverhardingen, die naast de lokale drukpijn, ook vaak pijn ‘op afstand’ veroorzaken. De fysiotherapeut zoekt naar deze plaatsen, omdat ze vaak de hoofdoorzaak zijn van de klachten. Door de triggerpoints met een naald aan te prikken, kunnen zij snel en langdurig ontspannen.

 • Oefentherapie Cesar richt zich op het behandelen en voorkomen van klachten die het gevolg zijn van een onjuist houdings- en bewegingspatroon.

 • Mentale factoren (zoals zelfvertrouwen, motivatie, aandacht en wedstrijdspanning) zijn van grote invloed op sportprestaties. Mentale training richt zich op het systematisch aanleren van mentale vaardigheden en technieken op het gebied van ademhaling, ontspanning, verbeelding, concentratie, aandacht en gedachtecontrole.
  Mentale training kan zowel individueel als groepsgewijs gegeven worden.

 • Training onder medische begeleiding van een gekwalificeerde fysiotherapeut. Individueel of in kleine oefengroepen. Wanneer medische fitnessbegeleiding? bij revalidatie, bijvoorbeeld na knie- of heupoperaties; bij blessures, luchtwegproblemen (COPD), diabetes of in aansluiting op een hartrevalidatieprogramma; bij spier- en gewrichtsklachten, reumatische klachten, RSI-klachten en klachten die het gevolg zijn van een whiplash;
  bij problemen met overgewicht;

 • Manuele Therapie is een specialisatie op het gebied van klachten die verband houden met de wervelkolom, het bekkengewricht (SI-gewricht), heupgewrichten en de nek en schouder. Als gewrichten een korte of langere tijd niet goed functioneren, kunnen er pijnklachten of bewegingsbeperkingen ontstaan.

 • Sportbegeleiding op maat om persoonlijke trainingsdoelen te behalen, zoals:
  conditieverbetering (fysiek/mentaal), afvallen/aankomen, strakker in het vel zitten, krachttoename, fitter worden/blijven, flexibiliteit, blessurepreventie.
  Een personal trainer stimuleert cliënten om net een stap verder te gaan om zichzelf te verbeteren, is een stok achter de deur om te trainen en te blijven trainen, corrigeert tijdens oefeningen en helpt om gevarieerd en op de juiste intensiteit te trainen.

 • Sportfysiotherapie draait om sport(blessures), herstel, preventie en begeleiding. De sportfysiotherapeut, expert in sportbeoefening, maakt een behandelplan en revalidatieschema op maat, afgestemd op het lichaam, de herstelmogelijkheden en de sport van de patiënt. Met als doel: herstel tot het wenselijke sportniveau en preventie van blessures. Het behandelprogramma omvat onder andere: oefenprogramma’s met of zonder gebruik van trainingsapparatuur, braces of (medical) taping, dry needling, mobiliserende technieken en RSQ-therapie.

  <

 • XBody EMS (Electric Muscle Stimulation) is een veilige, effectieve en tijdbesparende manier van lichaamstraining. Via een trainingspak met electroden worden impulsen – tijdens een serie oefeningen met maximaal twee personen en onder begeleiding van een gekwalificeerde personal trainer/fysiotherapeut – direct naar alle belangrijke spiergroepen en dieperliggende spieren gestuurd. Met EMS produceert het lichaam 150 keer meer spiersamentrekkingen dan een gewone training. Een trainingssessie van twintig minuten staat daarmee gelijk aan minimaal drie uur traditionele fitness.

 • Arbeidsfysiotherapie richt zich op de herstelmogelijkheden van cliënten die (dreigen te) verzuimen door fysieke klachten. De focus ligt op individuele, arbeidsgeoriënteerde oefening en training met als doel: de cliënt snel en gezond terug brengen in het arbeidsproces.